Karakas Hedvig jojó-effektussal küzdött

A gyönyörű olimpikonnak jó ideig okozott problémát a súlya; előfordult, hogy verseny után egy nap alatt 4-5 kilót is felszedett. 

Karakas Hedvig olimpikon szerencsére remek segítőket talált, akik megtanították a helyes táplálkozásra, ma már ő ad tanácsokat ismerőseinek.

Karakas Hedvig élete a mozgásról és a tudatos táplálkozásról szól, azonban ez nem volt mindig így. Bár Hedvig a sportban mindig kimagasló teljesítményt nyújtott, az étkezését sokáig nem tudta tökéletes mederbe terelni.

„Korábban borzasztó diétákat követtem. Volt, hogy lefogyasztottam magam egy versenyre, hogy elérjem a kívánt súlycsoportot, ám utána befaltam mindent, és másnapra 4-5 kiló felszaladt. Tudtam, hogy ez nem tesz jót a szervezetemnek, de fogalmam sem volt, miként változtassak rajta. Öt éve azonban sikerült találnom egy dietetikust, aki elmagyarázta és megtanította: hogyan táplálkozzak helyesen. Mostanra a mindennapjaim részévé vált az egészséges étkezés, valamint a táplálék-kiegészítők fogyasztása, és ezek hatása meg is látszik a teljesítményemen” – mondta Karakas Hedvig cselgáncsozó, az Életmódváltók program nagykövete.

A népszerű sportoló mára profivá vált a témában, most már sokszor tőle kérnek tanácsot az ismerősök, sporttársak.

„A családom és a barátaim rendszeresen kérdezik, hogy mit tegyenek, ha fogyni szeretnének. Szerencsére sokszor tudom úgy terelgetni őket, hogy sikerélményük legyen. Nagyon fontos, hogy ne csak kampányszerűen akarjon valaki diétázni, hanem az életmódján változtasson, aminek kulcsa a rendszeres mozgás és a tudatos táplálkozás. Utóbbinak pedig elkerülhetetlen része, hogy táplálék-kiegészítők fogyasztásával is segítse az elérni kívánt célt” – tette hozzá a sportoló.

„Alapvetően nem vagyok egy korán kelő típus, és régen inkább kihagytam az egyik legfontosabb étkezést, a reggelit, csak hogy tíz perccel később kelhessek. Nemrég azonban megtaláltam a tökéletes napkezdést: a Scitec reggeli zabpelyhét nem csak azért szeretem, mert pillanatok alatt el tudom készíteni, hanem olyan energiabombát ad a naphoz, amilyet más reggelinél még nem tapasztaltam. Ezen kívül nagyon sok vitamint, köztük C és D vitamint, valamint omega 3-at szedek, de a magnéziumfogyasztást is fontosnak tartom az egészségem és a formám megtartásának érdekében” – mondta az olimpikon.



Meghívó a programra

Hívd meg ismerősödet az Életmódváltók programba!