Így készítsük fel a szervezetünket a téli hónapokra

Milyen vitaminokat és készítményeket javasolt szedni a téli hónapok alatt?

A csapadékos őszi idő, illetve a tél közeledtével egyre alacsonyabbá váló átlaghőmérséklet kedvez a betegségek terjedésének. Egészségünk kulcsa ebben a hónapban is a megfelelő immunerősítés. Lássuk, milyen vitaminokra van szükségünk a késő őszi és téli hónapok alatt!

C-vitamin

C-vitamin növeli a szervezet természetes ellenállóképességét a kórokozókkal szemben, segít felszabadítani a stressz során képződő, kártékony szabad gyököket, fokozza a vas- és réz felszívódását, és még számos pozitív hatása ismert. Egy felnőtt ember minimális C-vitamin szükséglete napi 60-65 mg, ez a mennyiség azonban csak a hiánybetegségektől véd meg. A téli hónapokban javasolt akár a tízszeresét is beszedni ennek a mennyiségnek!

B-vitamin család

B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, amelyeket kiegyensúlyozott táplálkozással megfelelő mennyiségben juttathatunk a szervezetünkbe. A tejtermékek mellett a zöldségek és gyümölcsök tartalmazzák nagyobb arányban, télen azonban ezekből jellemzően kevesebb kerül az asztalra. Pótoljunk!

D-vitamin

A napsütéses órák száma a nyári hónapokénak csupán a töredéke, ezért a szervezetünkben elraktározott D-vitamin-készleteket is gyorsan feléljük. A C-vitaminhoz hasonlóan ez a szerves vegyület is komoly szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében, emellett csökkenti a gyulladásos folyamatokat és az oxidatív stresszt. Fontos, hogy napfény híján gondoskodjunk a megfelelő pótlásról!

A legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok egy helyen

A téli hónapokban tehát különösen fontos figyelni rá, hogy mi kerül a tányérunkba, hiszen a változatos, kiegyensúlyozott és minőségi alapanyagokat felhasználó táplálkozással pótolhatóak a szükséges vitaminok. Ebben a Scitec Nutrition téli immunerősítő csomagja is segítséget nyújthat, amely az összes, szervezet számára fontos anyagot kompakt módon tartalmazza. A fent említett vitaminok mellett az egészséges működésünkhöz elengedhetetlen ásványi anyagokat, köztük magnéziumot, szelént, kalciumot, foszfort és cinket is nagy arányban tartalmaz. Érdemes ezeket még az őszi időszakban adagolni, így a téli, vitamin- és fényhiányos időszakra kellő erővel ruházhatjuk fel szervezetünket a betegségek elhárításához.



Blog

Mit nyertem az életmódváltással?

Egy évvel ezelőtt szembesültem a ténnyel, a cukorbetegség előszobájában állok, ha szeretném elkerülni a betegséget váltanom kell. Emlékszem milyen lehetetlennek tűnt számomra az, hogy egészségesen, csoki nélkül éljek. Hosszú utat jártam be azóta, az állomásait az elmúlt hetek posztjaiban olvashatjátok. De volt értelme? 1.Mély levegőt vettem és elvégeztem az éves kontroll vizsgálatokat. A cukorterhelésen rendesen... Tovább »

Meghívó a programra

Hívd meg ismerősödet az Életmódváltók programba!