A cinkhiány tünetei

Szervezetünk fontos, de talán kevésbé ismert építőeleme a cink. Világszerte rengeteg ember szenved a hiányától, amelyről az alábbi tünetek árulkodhatnak.

A cink fontos nyomelem, mely komoly szerepet tölt a sejtosztódásban, az új sejtek képződésében, illetve az immunrendszer működésében. Hiánya mégis komoly gondot okoz világszerte: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 2,2 milliárd embert érinthet ez a probléma. Általában a nem megfelelő táplálkozás, illetve bizonyos felszívódási zavarok állhatnak a hiány hátterében. Az alábbi infografikán összegyűjtöttük, hogy milyen tünetek utalhatnak rá.Blog

Mit nyertem az életmódváltással?

Egy évvel ezelőtt szembesültem a ténnyel, a cukorbetegség előszobájában állok, ha szeretném elkerülni a betegséget váltanom kell. Emlékszem milyen lehetetlennek tűnt számomra az, hogy egészségesen, csoki nélkül éljek. Hosszú utat jártam be azóta, az állomásait az elmúlt hetek posztjaiban olvashatjátok. De volt értelme? 1.Mély levegőt vettem és elvégeztem az éves kontroll vizsgálatokat. A cukorterhelésen rendesen... Tovább »

Meghívó a programra

Hívd meg ismerősödet az Életmódváltók programba!