Grillezett, ecetben eltett paprika juhtúróval

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 50 dkg kápia paprika
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított zöldfűszer (vegyesen majoránna, kakukkfű, oregánó, rozmaring)
  • 12 dkg juhtúró
  • teljes kiőrlésű kenyér a tálaláshoz

A paprikákat mossuk meg, helyezzük szorosan egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsire. 230 C-os sütőben körülbelül 35 perc alatt süssük puhára, itt-ott piruljon feketére a héja. Hagyjuk kihűlni, majd húzzuk le a paprika héját. (Egyszerűbb lehúzni, ha néhány percre műanyag dobozba tesszük, és lefóliázzuk.) A vizet forraljuk fel, adjuk hozzá a sót, ecetet, az aprított fokhagymát és a zöldfűszereket. Forraljuk fel a levet. A paprikákat tegyük sterilizált üvegbe, öntsük rá a főzővizet, csavarjuk rá a tetejét, fordítsuk 5 percre fejjel lefelé, végül száraz dunsztban, lassan hagyjuk kihűlni. Juhtúróval megkent teljes kiőrlésű pirítóssal fogyasszuk reggelire.

Egy adag szénhidráttartalma: 6,5 g + a kenyér.

A recept beilleszthető a 160 grammos szénhidrátdiétába.

További recepteket a Dolce Vita életmódblogon találsz.

Napi tipp Vrábel Kriszta gasztrobloggertől

Vezess étkezési naplót!

Annyiszor hallom, hogy „de hisz' alig eszem valamit.” Majd kiderül, hogy főzés vagy munka közben, kávé mellé vagy filmnézés alatt elrágcsáltunk ezt-azt. Hogy lássuk, valóban mit és mennyit eszünk-iszunk egy nap, vezessünk őszinte étkezési naplót. Legalább egy héten keresztül jegyezzük fel pontosan mindazt, amit megettünk, megittunk. Feketén-fehéren látni fogjuk, hogy min kell változtatnunk.



Blog

Mit nyertem az életmódváltással?

Egy évvel ezelőtt szembesültem a ténnyel, a cukorbetegség előszobájában állok, ha szeretném elkerülni a betegséget váltanom kell. Emlékszem milyen lehetetlennek tűnt számomra az, hogy egészségesen, csoki nélkül éljek. Hosszú utat jártam be azóta, az állomásait az elmúlt hetek posztjaiban olvashatjátok. De volt értelme? 1.Mély levegőt vettem és elvégeztem az éves kontroll vizsgálatokat. A cukorterhelésen rendesen... Tovább »

Meghívó a programra

Hívd meg ismerősödet az Életmódváltók programba!