Erdei gyümölcsös cheesecake jégkrém

Hozzávalók 6 db 1 dl-es pohárhoz:

  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg natúr görög joghurt
  • 20 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott is)
  • édesítőszer ízlés szerint

A krémsajtot keverjük simára a joghurttal. édesítsük ízlés szerint édesítőszerrel. Forgassuk hozzá az erdei gyümölcsöket. A poharakat töltsük meg a krémmel, szúrjunk bele fapálcikát, tegyük mélyhűtőbe 1 éjszakára. Fogyasztás előtt 1-2 perccel elég kivenni a mélyhűtőből, és már ehetjük is.

Egy adag szénhidráttartalma: 3,6 g.

A recept beilleszthető a 160 grammos szénhidrátdiétába.

További recepteket a Dolce Vita életmódblogon találsz.

 

Napi tipp Vrábel Kriszta gasztrobloggertől

A gyümölcsök különböző mennyiségű szénhidrátot tartalmaznak, főleg a gyümölcscukorként ismert fruktóz formájában.  Ezért cukorbetegek, inzulinrezisztensek nem ehetik őket számolatlanul. A fruktóz önmagában gyorsan szívódik fel, de a felszívódását lassítja a gyümölcs rosttartalma. Ezért nem azonos az élettani hatása 20 dkg sárgabaracknak és 2 dl cukros üdítőnek, holott szénhidráttartalmuk megegyezik. Gyümölcsöt frissen, és ha lehet, szezonálisan fogyasszunk, a tartósított gyümölcsök közül inkább a fagyasztottat válasszuk, ne a konzervet!



Blog

Mit nyertem az életmódváltással?

Egy évvel ezelőtt szembesültem a ténnyel, a cukorbetegség előszobájában állok, ha szeretném elkerülni a betegséget váltanom kell. Emlékszem milyen lehetetlennek tűnt számomra az, hogy egészségesen, csoki nélkül éljek. Hosszú utat jártam be azóta, az állomásait az elmúlt hetek posztjaiban olvashatjátok. De volt értelme? 1.Mély levegőt vettem és elvégeztem az éves kontroll vizsgálatokat. A cukorterhelésen rendesen... Tovább »

Meghívó a programra

Hívd meg ismerősödet az Életmódváltók programba!